Downloads

Hier vind je downloads waarmee je heel wat buitenavonturen en binnenpretjes beleeft.

Kleurplaten

Twee kleurplaten uit het Woudapen natuurdoeboek:

download Kleurprent 1 (boom)                                 Download kleurplaat 2 (das) 

Bingo!

Autostradebingo

Wie zegt er dat autoritjes saai zijn? Je zou ervan versteld staan welke dieren je allemaal kan zien vanop de achterbank! Download de Autostradebingo, print hem af en spot deze dieren tijdens die lange autoritten.

Heidebingo

Vooral in de zomer krioelt het van het leven op de heide. Download de HEIDEBINGO. Spot jij deze dieren en planten?

De Woudapen bostienkamp

Opdrachten voor de Woudapen bostienkamp

Verjaardagsfeestje in het vooruitzicht? Vier het dan eens in de natuur. Met deze bostienkamp bezorg je de kinderen een geweldige tijd!

Download de Woudapen-bostienkamp

 

 

 

 

Spelletjes

woordenpoel

Water trekt heel wat dieren en planten aan. In deze woordzoeker maak je kennis met heel wat van die beestjes en planten. In het Woudapen natuurdoeboek wijden we een heel hoofdstuk aan het leven in en rond de poel. Hou je klaar voor een heuse ‘poelparty’! 😉

Download de woordenpoel

 

In het Woudapen natuurdoeboek vind je heel wat gezelschapsspelletjes, zoals een wie is het? met bosdieren, roofvogelmemory, het ellendige eikelspel en natuurlijk… Paddentrek!

paddentrek

Hoe speel je het? Heel eenvoudig!
Download hier eerst het speelbord

En… start!

Je kan dit spel spelen vanaf 2 spelers. Neem een dobbelsteen en twee pionnen. Je kan ook steentjes als pionnen gebruiken.

De speler die het beste het gekwaak van een kikker kan nadoen, mag beginnen. Gooi met de dobbelsteen om te bepalen hoeveel vakjes (waterlelieblaadjes) je vooruit mag. Als je op een speciaal vakje komt, moet je de instructies (linksboven op het speelbord) volgen. Wie het eerst de kikker bereikt, wint!

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: