Kastanjebrownies met een vleugje rum (recept van Find Your Nature)

Zoooovéééél kastanjes dit jaar! Naast het klassieke poffen of verwerken in een cake maak ik er ook brownies van.

Dit heb je nodig:

  • ongeveer 350 gram ongepelde kastanjes (je moet 250 gram overhouden als ze gepeld zijn)
  • 100 gram bloem (ik heb boekweitmeel gebruikt voor een glutenvrije versie)
  • 200 gram boerderijboter
  • 200 gram zwarte chocolade
  • 75 gram ruwe rietsuiker
  • 2 eieren
  • 2 à 3 eetlepels rum (naar smaak )
  • 2 theelepels vanillepoeder

Aan de slag!

Snijd een kruisje in de kastanjes en laat ze 10 minuten koken.

Laat de kastanjes wat afkoelen, pel ze en plet ze met een pureestamper. Er mogen nog brokjes bij zitten zodat je een lekkere bite hebt in de brownie.

Smelt de chocolade met de boter. Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf.

Meng de geplette kastanjes met de suiker, de 2 eigelen, de rum, de vanille en de bloem. Doe hierbij het chocolade-botermengsel en meng goed.

Voeg als laatste het stijfgeklopte eiwit toe en roer dit voorzichtig door je mengsel. Laat even bekomen en giet het mengsel dan in een ingevette ovenschaal.

Bak je deeg 25 minuten op 180 graden.

Laat volledig afkoelen vooraleer je er brownies van de gewenste grootte van snijdt.

Genieten maar!


Pluk jij ook wild?

Wildplukken is een heerlijke manier om meer in contact te staan met de natuur. Lees, voor je ‘in het wilde’ weg begint te plukken, even onze tips voor wildplukken.

Meer inspiratie om te koken met zelfgeplukte ingrediënten? Die vind je o.a. in het boek De Smaak van wildplukken.

Over Ilse

Dit is een recept van Ilse Plessers van Find your Nature.

Als biologe is Ilse Plessers gepassioneerd door de natuur en natuurlijk leven. Samen met haar man Jan, die boswachter is, begon ze het project Find your Nature. Ze delen hun ervaringen, kennis en ideeën met de wereld via workshops, wandelingen en activiteiten.

Ilse en Jan runnen ook een ecoglamping in Bilzen (Belgisch Limburg). Je kan er overnachten in een gezellig ingerichte tent midden in de natuur. Op De Krekelwei gaan gezelligheid, ecologie en comfort hand in hand. Bij het ontbijt kan je proeven van verse, homemade producten uit eigen tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: