Flatbread met wilde marjolein, rozemarijn, duizendblad en madeliefjes

Nu de zomer voor de deur staat, de avonden lekker lang worden en de temperatuur stijgt, is er toch niets heerlijker dan buiten te eten of op een middag eropuit te trekken voor een picknick? Met dit recept van Find Your Nature geef je je maaltijd een heerlijk wilde toets.

Als ik moet koken, kies ik voor makkelijke en snelle recepten. En dan is flatbread een wel heel erg makkelijk alternatief voor broodjes. Flatbread smaakt even lekker als zelfgebakken brood met het voordeel dat het geen rijstijd nodig heeft en in een paar minuutjes gebakken is. Ideaal voor bij een BBQ of picknick! Ik heb er mijn eigen ‘wilde’ versie van gemaakt met een mediterrane toets.

Dit heb je nodig:

Voor 10 stuks:

  • 200 gram speltbloem
  • 150 gram magere yoghurt
  • 1 theelepel bakpoeder
  • een flinke snuif zout
  • 1 handvol wilde marjolein
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 handvol duizendblad
  • 1 handvol madeliefjes (blad en bloem)

Hoe je het flatbread maakt:

  • Doe de blaadjes van de rozemarijntakjes af en versnipper ze.
  • Versnipper de wilde marjolein en het duizendblad.
  • Laat de madeliefjes en de madeliefjesbladeren heel.
  • Meng alle ingrediënten (behalve de kruiden) in een kom en kneed er met de hand een soepel deeg van. Voeg de kruiden toe, behalve de madeliefjes. Als alle kruiden goed onder het deeg gemengd zijn, voeg je de madeliefjes met blad en al toe.
  • Het deeg is klaar als het elastisch en licht plakkerig aanvoelt.
  • Laat het deeg een kwartiertje afgedekt rusten in de kom.
  • Verdeel dan het deeg in 10 gelijke bolletjes.
  • Bestrooi je werkvlak licht met bloem en rol de bolletjes deeg zo dun mogelijk uit.
  • Verhit een koekenpan op een hoog vuur met een beetje olijfolie.
  • Leg de lapjes deeg (er kunnen wel 2 tegelijk in een pan) in de koekenpan en bak de fleatbreads in 2 minuten per kant goudbruin.
  • Serveer de flatbreads bijvoorbeeld met hummus, wilde kruidenkaas of onkruidpesto.

(c) Ilse Plessers (Find Your Nature)


Pluk jij ook wild?

Wildplukken is een heerlijke manier om meer in contact te staan met de natuur. Lees, voor je ‘in het wilde’ weg begint te plukken, even onze tips voor wildplukken.

Over Ilse

Dit is een recept van Ilse Plessers van Find your Nature.

Als biologe is Ilse Plessers gepassioneerd door de natuur en natuurlijk leven. Samen met haar man Jan, die boswachter is, begon ze het project Find your Nature. Ze delen hun ervaringen, kennis en ideeën met de wereld via workshops, wandelingen en activiteiten.

Ilse en Jan runnen ook een ecoglamping in Bilzen (Belgisch Limburg). Je kan er overnachten in een gezellig ingerichte tent midden in de natuur. Op De Krekelwei gaan gezelligheid, ecologie en comfort hand in hand. Bij het ontbijt kan je proeven van verse, homemade producten uit eigen tuin.

Download hier gratis het Woudapen natuurdagboekje en begin vandaag nog met het ontdekken en beleven van de natuur in je eigen achtertuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: