Wilde rijstballetjes

Deze rijstballetjes met wilde voorjaarskruiden zijn een echte lekkernij waar wildplukkers en lekkerbekken van zullen smullen. Oh, en ze zijn ook nog eens gezond!

Dit heb je nodig:

Voor 25 wilde rijstballetjes

  • 5 koppen sushi- of risottorijst, gekookt volgens de gebruiksaanwijzing. Voor een extra kleverig effect kan je de rijst voor het koken eerst nog enkele uren laten weken.
  • 3 koppen fijn gesneden, smakelijke wilde blaadjes naar keuze: veldzuring, zevenblad, kleine veldkers, jonge kleefkruidtopjes, paardenbloem, smalle weegbree, duizendblad, jong berkenblad, jong meidoornblad, look-zonder-look, daslook, …
  • Eetbare bloemen naar keuze: pinksterbloem, madeliefje, viooltje, look-zonder-look, paardenbloem, daslook, braam, paarse dovenetel, sleutelbloem, …
  • 4 à 5 eetlepels balsamico-azijn of sojasaus (naar smaak)
  • peper, zout en paprikapoeder (naar smaak)

Hoe je de rijstballetjes maakt:

Snijd de blaadjes en bloemen heel fijn. Meng eerst de blaadjes door de rijst, voeg de kruiden en balsamico-azijn toe en meng goed. Als laatste voeg je de fijngesneden bloemen toe.

Maak je handen nat met koud water en rol dan balletjes. Als je je handen niet nat maakt, blijft alles aan je vingers kleven.

Je kan de wilde rijstballetjes meteen serveren, maar als je ze eerst enkele uren in de koelkast zet, worden ze nog steviger.


Pluk jij ook wild?

Wildplukken is een heerlijke manier om meer in contact te staan met de natuur. Lees, voor je ‘in het wilde’ weg begint te plukken, even onze tips voor wildplukken.

Meer inspiratie om te koken met zelfgeplukte ingrediënten? Die vind je o.a. in het boek De Smaak van wildplukken.

Over Ilse

Dit is een recept van Ilse Plessers van Find your Nature.

Als biologe is Ilse Plessers gepassioneerd door de natuur en natuurlijk leven. Samen met haar man Jan, die boswachter is, begon ze het project Find your Nature. Ze delen hun ervaringen, kennis en ideeën met de wereld via workshops, wandelingen en activiteiten.

Ilse en Jan runnen ook een ecoglamping in Bilzen (Belgisch Limburg). Je kan er overnachten in een gezellig ingerichte tent midden in de natuur. Op De Krekelwei gaan gezelligheid, ecologie en comfort hand in hand. Bij het ontbijt kan je proeven van verse, homemade producten uit eigen tuin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: