De natuur op je bord: zonnige wafels met eetbare bloemen

Ilse van Find your Nature heeft een missie: mensen laten genieten van al het lekkers dat de natuur te bieden heeft. Als biologe kent ze de kneepjes van het vak wat wildplukken betreft. Daarom deelt ze regelmatig verrassende natuurrecepten met ons. De aanhoudende regen van half september bracht haar inspiratie voor deze fleurige wafels.

Als het buiten nat, koud en druilerig is, trek ik me graag terug in de keuken om iets lekkers te bakken voor mezelf en mijn huisgenoten. Daar kikkert iedereen van op 😉

Gisteren was weer zo een dag. Ik keek naar buiten en de regen stroomde over de planten in onze moestuin. Maar ik zag daar toch enkele dappere zonnebloemen nog fier overeind staan! Ook de cosmea, stokrozen en goudsbloemen probeerden wat zonlicht in onze moestuin te toveren. Daar moest ik iets mee doen! En het idee voor ‘zonnige wafels’ was geboren 🙂

Wat je nodig hebt (voor 15 wafels) 

  • 150 gram boerderijboter
  • 150 gram mascobado-suiker (ongeraffineerde ruwe rietsuiker van Oxfam) of andere suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram (spelt)bloem
  • 3 theelepels bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 ml amandelmelk of gewone melk
  • 1 mespunt zout
  • 1 handvol gele bloemblaadjes van zonnebloemen
  • 1 handvol bloemblaadjes van stokrozen (deze bestaan in héél veel kleuren!)
  • 1 handvol bloemblaadjes van cosmea (ook héél veel kleuren!)
  • 1 handvol oranje bloemblaadjes van goudsbloemen

Hoe je het maakt:

  • Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur (niet laten koken).
  • Als de boter gesmolten is, de (amandel)melk erbij gieten en het mengsel laten afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker tot een smeuïg beslag.
  • Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe.
  • Voeg het boter-melkmengsel toe waardoor het beslag lopend wordt.
  • Als laatste roer je de gesnipperde bloemblaadjes door het mengsel.
  • Het beslag is nu klaar voor het wafelijzer!

Bord van ecoglamping De Krekelwei

Ilse Plessers plukt bloemen


Pluk jij ook wild?

Wildplukken is een heerlijke manier om meer in contact te staan met de natuur. Lees, voor je ‘in het wilde’ weg begint te plukken, even onze tips voor wildplukken.

Over Ilse

Als biologe is Ilse Plessers gepassioneerd door de natuur en natuurlijk leven. Samen met haar man Jan, die boswachter is, begon ze het project Find your Nature. Ze delen hun ervaringen, kennis en ideeën met de wereld via workshops, wandelingen en activiteiten.

 

Ilse en Jan runnen ook een ecoglamping in Bilzen (Belgisch Limburg). Je kan er overnachten in een gezellig ingerichte tent midden in de natuur. Op De Krekelwei gaan gezelligheid, ecologie en comfort hand in hand. Bij het ontbijt kan je proeven van verse, homemade producten uit eigen tuin.

 

Meer inspiratie voor natuuravonturen vind je in Woudapen, ons natuurdoeboek voor kleine bosontdekkers en heidehelden!

button(1)

Een gedachte over “De natuur op je bord: zonnige wafels met eetbare bloemen

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: