Welk dier ben jij? Doe de test!

‘Welk dier ben ik?’ ‘Welk dier past bij mij?’ Het zijn dat soort vragen die een mens uit zijn slaap houden. 😉 Dankzij deze zelftest weet je voortaan welk dier bij jou past als je favoriete sokken. Klaar? Start! 

1) Je moet een spreekbeurt geven over de klimaatsverandering. Hoe bereid je je voor?

a) Ik doe een halfuurtje research op het internet en zoek een leuk filmpje om mijn spreekbeurt op te leuken.

b) Ik zoek een bestaande spreekbeurt op, print die uit en dreun hem af voor de klas. Klaar is kees.

c) Ik ga naar de bibliotheek, waar ik elk boek dat ik maar kan vinden over klimaatsverandering verslind, zoek thuis urenlang informatie op het internet, giet cijfers in uitvoerige tabellen en grafieken, kijk naar drie documentaires en maak zelf een compilatie van beelden die de gevolgen van de klimaatsverandering duidelijk aantonen. De rest van de avond probeer ik om Al Gore en andere beroemde mensen die met het klimaat bezig zijn aan de telefoon te krijgen voor een quote.


2) Hou je van eten en ben je kieskeurig, of eet je alles?

a) Als het (min of meer) eetbaar is, dan lust ik het! Eigenlijk ben ik gewoon de hele dag door aan het eten. En op de momenten dat ik niet aan het eten ben, denk ik aan eten. Nu we het er toch over hebben: wat eten we vanavond? En mag ik nadien een ijsje?

b) Ik eet wel graag, maar eigenlijk ben ik er niet zo mee bezig. Soms sla ik zelfs een maaltijd over omdat ik gewoon niet zoveel zin heb om te eten.

c) Ik eet best veel, maar ben wel kieskeurig.


3) Je bent uitgenodigd op een verjaardagsfeestje. Waar vinden we jou?

a) In een hoekje, waar ik stilletjes mijn ding doe. Wanneer de moeder van mijn kameraadje foto’s wil maken, verstop ik me. Ze zeggen vaak dat ik verlegen ben.

b) Ik speel lekker mee met de anderen en loop niet hysterisch weg als iemand met een fototoestel komt aandraven, maar ik vestig de aandacht ook niet op mezelf.

c) In het midden van de belangstelling, natuurlijk! Verlegen zijn staat niet in mijn woordenboek.


4) Hou jij van de zon?

a) Nee, veel te warm. Eigenlijk zou ik liefst enkel ’s nachts leven.

b) Oh ja, ik ben een echte zonneklopper. Zelfs wanneer het heel warm is, zit ik liefst volop in de zon. Had ik al gezegd dat ik van de zon hou?!

c) Ik hou wel van de zon, maar ook van de regen. Het maakt me eigenlijk allemaal niet zoveel uit.5) Kan jij je goed aanpassen aan een nieuwe omgeving?

a) Dat valt wel mee. Zolang het maar niet te druk is en er vriendjes of familie in de buurt zijn, voel ik me overal thuis.

b) Het liefst van al blijf ik gewoon thuis of op plekken die ik ken.

c) Maar ja, gij! Eigenlijk maakt het mij allemaal niet zoveel uit. De stad, het bos, bij familie of vrienden, thuis, op school: ik voel me overal goed.


Antwoorden
Meestal a: Je bent een das. Je bent een schuw nachtdier dat hoge eisen aan zijn omgeving stelt, maar dat zich wel aan verschillende soorten plekken kan aanpassen. Je bent best een harde werker. En je eet alles wat je tegenkomt!

Meestal b: Je bent een adder. Je bent een rasechte zonneklopper, die liever niet te veel in de spotlight staat. Je bent liever lui dan moe. Soms ben je zelfs te lui om te eten. Je hebt je vaste stekjes en stelt grote eisen aan je omgeving. Ergens anders voel je je niet gelukkig.

Meestal c: Je bent een torenvalk. Je vindt het niet erg om in het middelpunt van de belangstelling te staan en je past je probleemloos aan elke omgeving en situatie aan. Je bent een heel harde werker. Je eet graag, maar bent wel kieskeurig.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: