Veggie pita

Vegetarisch koken is gewoon kei goed voor het milieu. En het is ook nog eens lekker en gezond. Daarom geven we in Woudapen een paar toffe, super eenvoudige recepten voor kinderen met een groene maag, zoals deze vegetarische pita. Mjammie!

 

Wat je nodig hebt

  • 400 gram kikkererwten
  • 1 rode ui
  • 2 toontjes knoflook
  • bladpeterselie
  • verse koriander
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • pitabroodjes
  • groentjes
  • je favoriete saus

Hoe je het maakt

Doe de kikkererwten, de knoflook en de ui (gepeld en in fijne stukken gesneden), de bladpeterselie, verse koriander, bloem, olijfolie, en een snuifje peper en zout in een blender. Mix tot je een mooie, dikke pasta krijgt. Rol hier balletjes van en bak ze goudbruin in een pan met wat olijfolie.

Serveer de balletjes falafel tussen een pitabroodje (dat je opwarmt in de oven of broodrooster), samen met knapperige groentjes zoals sla, komkommer en wortel en natuurlijk je favoriete sausje. En je veggie pita is klaar!

Smakelijk!

button(1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: